Nuty, sheet music

Nuty - wymiana - pianofiles.info

Na forum wymieniamy się nutami

Już wkrótce nuty będzie można znaleźć w naszym systemie na stronie głównej...

FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

jakie szanse??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nuty - wymiana - pianofiles.info Strona Główna -> Nauka Skrzypce
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dark9393

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 6:25 pm    Temat postu: jakie szanse?? Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, od ponad roku zastanawiam się czy nie rozpocząć nauki na skrzypcach i moje pytanie do was, bardziej doświadczonych jest takie: jakie mam szanse nauczyć się grać samemu. Bo niestety na szkołę muzyczną już za późno (mam 16 lat i nie bardzo mam gdzie, bo niestety mieszkam w małej wiosce), a wiele osób które znam twierdzą że jest to niemożliwe. Jeżeli jednak było by to możliwe proszę o jakieś propozycje dotyczące tego jak zacząć bo gram jak narazie na keyboardzie (ognisko muzyczne) i gitarze (samouk) i wiem że początki są trudne Confused z góry dzięki za odpowiedzi! pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MasterOfTheWszystko

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 12:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja niedługo będę miał 16 lat i też myślałem o rozpoczęciu nauki gry na skrzypcach. Gram na gitarze klasycznej (właśnie powoli zaczynam przygotowania do egzaminu do IIst. PSM), oraz fortepianie i samemu na organach Very Happy. Jeśli nie zdam do IIst. PSM na gitarę, to może mnie przyjmą na jakiś instrument dęty, a jak nie to będę miał więcej czasu i zapiszę się na skrzypce do ogniska Very Happy.
Powinieneś od września zapisać się do ogniska muzycznego, bo tam przyjęliby cię nawet gdybyś miał lat 25. Zajęć jest mniej niż w szkole muzycznej, ale jak będziesz miał zapał i będziesz ćwiczyć tyle, że mógłbyś "wymiotować krwią" to na pewno nauczysz się dobrze grać.
Powrót do góry
Katharinka94

PostWysłany: Nie Lis 01, 2009 10:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widzę, że jesteśmy w podobnym wieku i mamy ten sam problem. Wink Ja o skrzypcach marzyłam już dawno, ale dopiero w tym roku udało mi się ostatecznie zdecydować. Od września chodzę do ogniska muzycznego [mam 15 lat Wink] i choć póki co idzie bardzo powoli to nie mam zamiaru przestawać. Smile Też gram na gitarze klasycznej i mam nadzieję, że jedno pomoże drugiemu. Spróbuj - może akurat się uda, choć teraz chodząc na lekcję widzę, że "profesjonalna nauka" baaardzo różni się od samouctwa.
Pozdrawiam. Smile
JollaGabi

PostWysłany: Sob Kwi 17, 2010 10:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podziwiam wasz zapał Smile Smile ja mam 14 lat i chodzę do szk.muz. IIst.

myślę, że jeśli naprawdę coś się chce, to się da, i chociaż filharmonikami berlińskimi to wy nigdy - nie czarujmy się - nie będziecie, to przy dużej pracy możecie za parę lat grać całkiem nieźle i czerpać z gry mnóstwo satysfakcji Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

życzę dalej takiego entuzjazmu i cierpliwości, bo skrzypce to bardzo trudny do "okiełznania" instrument, ale radość płynącą z gry trudno porównywać z czymkolwiek innym Very Happy Smile Razz Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nuty - wymiana - pianofiles.info Strona Główna -> Nauka Skrzypce Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: